1 2 3 4
 

Аксесоарите са съществен елемент от всеки прозорец


ВЪТРЕШНИ подпрозоречни первази - PVC - Подпрозоречната дъска придава завършеност и уют. Внася в интериора на вашия дом характер и стил. PVC завършващите подпрозоречни профили имат съответното покритие, което ги защитава от механични наранявания и ги прави устойчиви на препарати от битовата химия. Почистват се лесно и не изискват никаква специална поддръжка. Подпрозоречни дъски се предлагат в различни цветове. За завършване в краищата се използват капачки в подходящ цвят. Ако сте решили, да имате вътрешни подпрозоречни дъски, добре е да го заявите още при поръчването на дограмата. Разбира се наличието на допълнителен елемент се отразява на цената на прозореца.


ВЪНШНИ водоотвеждащи профили - Външните первази на прозоречните системи се изработват от алуминий, тъй като този материал не е податлив на атмосферните влияния. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на водата, тъй като има изразен фабричен наклон. За козирки се изполват същите алуминиеви первази. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват от оттичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции.


Противонасекомните мрежи (накратко комарници) са задължителен аксесоар към всеки прозорец, използван често за проветряване. Те Ви гарантират спокойствие през горещото полугодие, като ефективно Ви защитават от всякакви летящи насекоми. В зависимост от конфигурацията на вашата дограма, ние можем да Ви предложим следните:


ВИДОВЕ МРЕЖИ ПРОТИВ НАСЕКОМИ


СТАЦИОНАРНИ - този тип мрежи се препоръчват за места, където след поставянето им няма да се явяват пречка както за нормалните функции на прозореца така и за сервизирането му – като вентилационни отвори и др. Изработени са от алуминиеви профили и здрава мрежа от фибростъкло. Могат лесно да се монтират и демонтират.

 

ОТВАРЯЕМИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ - сглобени алуминиеви профили и мрежа от фибростъкло, панти с възможност за вграден връщащ механизъм, предлагат добро решение за монтаж на всякакъв тип външни врати.
За постигане на добро качество и прецизност в изработката на дограмата, освен профилите, голяма роля играе и ОБКОВЪТ. Всеки прозорец трябва да функционира отлично: отваряне, закипване, заключване, ден след ден, година след година. Обковът има важно значение за всеки прозорец. Той осъществява връзката между крилото и касата и трябва да бъде изключително стабилен. Дали прозореца е обикновен, арка, скосен, балконска врата, всичко трябва да се управлява леко и безпроблемно.

 

РОЛЕТНИ – Изработени от алуминиеви профили, трудно горима и с висока здравина мрежа от фибростъкло и застопоряващи елементи с висока здравина, предлагат най-функционалния и лесен начин за борба с насекомите. Когато искате мрежата да се прибере, вграденият автоматичен механизъм навива мрежата в кутията и Ви осигурява достъп до външните части на прозореца, за лесно обслужване и приятна гледка.

 

Обкова, който използваме при изготвянето на PVC дограми е марка SIEGENIA


Siegenia е една от водещите световни фирми за обков и вентилационна техника. Произвежда различни системи обкови, които дават възможност за разнообразни варианти на отваряне. Освен класическото хоризонтално отваряне и падащото крило обковът на Siegenia предлага по - нестандартни и оригинални решения за Вашия дом.