1 2 3 4
 

Защо VEKA?

Защото PVC прозорците VEKA са известни навсякъде по света с отличното си качество, изящен дизайн и неподръжаем комфорт. С безспорно високото качество на продуктите си фирмата е добре представена в Европа, Азия, Африка, Южна Америка, Русия, Мексико, Канада, U. S. A.
VEKA е водеща световна марка, носител на награда за етика в бизнеса в Германия за 2005 г. Освен това VEKA е носител на наградата “Trophee International de I’Indusstrie“ в областта на икономиката и индустрията, присъдена от Женевския институт за международни призове и промоции “Instituts International de Promotion et de Prestige“, който работи в сътрудничество с UNESKO.
Отличието се присъжда на фирми, които “са оставили сериозен отпечатък в нашето време“ . Така VEKA се нарежда до глобални играчи, като Porche, Mannesmann, Microsoft и IBN, които също са носители на това високо отличие.
Системите VEKA притежават сертификати и атестати за качество, издадени от най-реномирани международни институти.
Погледнати отвътре и отвън прозорците са най – важните оформящи елементи на стените и фасадата. Те могат да бъдат фини и красиви, да предадат на дома приятен вид и да имат положително влияние върху вашето чувство за комфорт.
VEKA разполага с асортимент от над 1400 вида профили, с които могат да се изпълнят и най – необичайните прозоречни форми.
Профилите се произвеждат от качествен дълготраен материал, Повърхността им е устойчива на всякакъв климат и атмосферни влияния, гладка и удобна за поддържане.

НАЙ - ХУБАВИТЕ ЖИЛИЩА ЗАСЛУЖАВАТ VEKA!Седемкамерен профил

SOFTLINE 82


Модерните ПВЦ прозорци от новата профилна система SOFTLINE 82 се справят с най-съвременните изисквания: благодарение на иновативната многокамерна структура с широчина на профилите от 82 мм и високоефективната система на уплътняване те оптимират енергийния баланс на всяка сграда и гарантират уютен комфорт в помещенията при всякакво време. С дебелина на стените по най-високите немските критерии за качество от клас А по RAL SOFTLINE 82 обединява превъзходни топлозащитни свойства с изключителна дълготрайност и сигурност. Модерният дизайн на профилите от системата импонира хармонично на всеки архитектурен стил, бил той при съвременно строителство или саниране на стари сгради.

Профилна система Системи на уплътнение Физически показатели Остъкляване
82 мм широчина на профилите с универсално приложение за ново строителство и саниране
Дебелина на стените от най-високо качество (RAL-Клас A)
Надеждни стоманени усилители за стабилност и лесна работа
Елегантни, леко заоблени ръбове
Висококачествени уплътнения в атрактивен сив цвят
Три области на уплътняване със среден уплътнител в касата, които изолират от студ, влага и течение
Превъзходна топлозащита вследствие на иновативен многокамерен строеж и стойности на топлоизолация до 0,67 W/(m?K) при използването на троен стъклопакет
Богата гама цветове постижими с фолиране или алуминиеви капачки
Профилите от SOFTLINE 82 се рециклират на 100%
Дълбочина на остъкляване от 25 мм, препятстваща образуването на термомостове

За да даде на клиентите си максимална сигурност и за стандарта „пасивна къща”, водещият производител на РVС профилни системи VЕКА изпита новата си успешна система SOFTLINE 82 в института по прозоречна техника в Розенхайм (IFT Rosenheim) на базата на съвременните критерии WA -152/2 за съответствие на прозорци, външни врати и фасади на стандарта „пасивна къща”.

Критериите за изпитване на международно признатия акредитиран институт почиват на актуални европейски норми. Наред с оценка на енергийния стандарт от IFT Rosenheim се правят допълнителни изпитания за функционално съответствие. Към тях спадат изпитвания за устойчивост на пориви от вятър и водонепропускливост, издръжливост на удар и въздухопропускливост. Само по този начин може да се гарантира практически обоснования ефект след монтажа на дограмата.

Убедителни функционални свойства Сертификатът потвърждава превъзходните изолационни характеристики на SOFTLINE 82 pasiv. Рамката с един много добър коефициент от Uf=0,95 W/(m2K) и троен стъклопакет с топъл дистанционер и коефициент на топлопреминаване Ug=0,6 W/(m2K) постигат изискваните стойности от Uw=0,80 W/(m2K) за дограмата. При изпитване на изолиращия ефект в монтирано състояние иновативната 82 мм система постига стойност от Uw монтирано=0,84 W/(m2K).

Отличните резултати и от допълнително проведените системни изпитания на SOFTLINE 82 потвърждават факта, че клиентите на VЕКА имат на разположение превъзходен продукт и за сегмента строителство по стандарта „пасивна къща”. SOFTLINE 82 pasiv печели от свойствата и предимствата на основната система. Използването на профили с качество от клас А по RAL предоставя значителни предимства при закрепването на обкова и монажа особено при големите тегла на стъклата, използвани за стандарта „пасивна къща”. Крайните потребители печелятсъщо не само от отличната фукционалност и икономията на енергия, но и от повишения комфорт вследствие на по-високата температура по вътрешната повърхност на профилите спрямо температурата в помещението.
Без допълнителни инвестиции в производствения процес. Разликата между SOFTLINE 82 pasiv и базовата система SOFTLINE 82 се основава на използването на алтернативна, термоизолирана стоманена армировка и термично оптимиран кант на стъклопакетите. Благодарение на избрания метод на изпитване и сертификация изборът на нормативно определения кант е оставен на предпочитанията на производителя. Могат да се използват всички видове стъклопакети с дистанционери, които според изискванията по EN ISO 10077-1 могат да се категоризират като топлотехнически оптимирани, което от своя страна предоставя на архитектите и проектантите възможно най-голяма свобода за планиране. Допълнителни мероприятия, например използването на вложки или изпълването с пяна не са необходими за подобряване на изолационните свойства.

Още при конципирането проектантите на VЕКА са поставили ударението върху практичните решения за стандарта „ пасивна къща” с много малки промени спрямо базовата система. За производствения процес не са необходими допълнителни машини, поставянето на СЕ маркировката върху елементите става както е обичайно на основата на функционалните показатели. Така VЕКА с иновативна техника без допълнителни разходи осигури на клиентите си система за стандарта „ пасивна къща” на основата на хитовата платформа SOFTLINE 82.


БРОШУРА SOFTLINE 70


Петкамерен профил


SOFTLINE 70

Класическа и съвременна система

Най – продаваната VEKA система с ширина на профила 70мм. Елегантни форми с леко заоблени ръбове, заемащи минимално пространство от прозореца , подходящи с неутралната си оптика за всяка строителна ситуация.
VEKA SPECTRAL

Първата технология за облагородяване на повърхността с доказаното качество на VEKA. Уникалната нова разработка с матов лаков финиш придава на профилите на VEKA непостигнати досега естетични измерения и дава допълнителна стойност на прозорците ви. VEKA SPECTRAL въздейства с:

  • благороден дизайн и модерна ултраматова цветна гама
  • уникално чувство при допир
  • превъзходни технически и механични свойства
  • висока устойчивост
  • дълъг жизнен цикъл и изключително лесна поддръжка
  • технология от бъдещето
Така цветовете добиват живот

Цветните прозорци и врати придават творчески акценти. С богатата си гама от цветове и дървесни декори VEKA предлага индивидуални решения за всеки вкус. Изборът на цвят може да се впише хармонично във всеки тип къща и фасада. Цветното фолио се полага от едната или от двете страни на профилите. Така цветоветe ни могат да бъдат многообразно комбинирани, дори да са различни отвън и отвътре. Производствен метод гарантира постоянство и равномерност на структурите и цветовете и гарантира висока степен на устойчивост на цветовете и издръжливост на атмосферни въздействия - както при силно слънчево облъчване, така и при агресивен морски климат.

ЦВЕТОВАТА ГАМА НА VEKA